Min båt

Jag kanske blir tvungen att överge min fina båt. Det är en Master 500, en rysktillverkad aluminiumbåt. Den är helt fantastiskt. Lättstyrd och perfekt att frakta matkassar eller ikea-paket i. Jag kanske aldrig kommer passa så bra ihop med någon annan båt?

Master 500
Master 500

Men vi har en fnurra på tråden, jag och båten. Alla som åker i båten blir blöta. Vågorna sköljer in. Det är särskilt påtagligt om båten är lastad med något. Till exempel gäster. Tyngdpunkten ändras och vattnet flyger in. Krisen vi har blev akut i helgen då vi åkte till Pont i Hägernäs för brunch. Tyvärr glömde vi att titta på väderprogosen innan vi åkte. När vi ätit klart och skulle bege oss hemåt blåste det ordentligt. Stackars skånekusinerna satt i fören och blev blöta och kalla. Vi kom inte långt innan vi förstod att det inte gick att köra båten hem. Fick vända tillbaka till Pont och invänta sambo som kom och hämtade kusinerna med vår stabila båt.

Men om jag nu skulle lämna Master så kanske det skulle vara för någon av de här?

 

 

One thought on “Min båt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>